Próbáld ki ezeket a nagyszerű személyiségfejlesztési tippeket!


Sokan azt mondják, hogy az önsegítés arról szól, hogy megtaláljuk a felhatalmazást, hogy elinduljunk és más emberré váljunk. Bizonyos mértékig ez a pszichológiai gondolkodásmód igaz modell; azzal, hogy jobb emberré válsz, az előre kitűzött célok által, amelyeket megtervezel és elérsz, növeled az önbecsülésedet. Ezt a viselkedést a pozitív eredmények megerősítik, és következésképpen az embert arra készíti fel, hogy több területen is sikeres legyen, feltéve, hogy elegendő tehetséggel és lendülettel rendelkezik a sikerhez.


Minden nagy munkában rengeteg kis munka van. Oszd fel a személyes fejlődéssel kapcsolatos feladataidat, hogy könnyebb legyen megbirkózni velük. Ez a feladatfelosztás szinte végtelenül sokszorosítható is. Ha egy nagyobb feladat egy része még mindig vészjóslóan nagy, oszd fel újra. A jó feladatfelosztás jó időgazdálkodás. Hatalmas célokat is elérhetsz, ha következetesen rágörcsölsz rajtuk.


Adj magadnak rutint. Depressziót és hasonló negatív hangulatot okozhat az unalom, a stressz és sok minden más. Ha kialakítasz magadnak egy rutint, és ahhoz ragaszkodsz, sok ilyen tényezőt kiküszöbölhetsz. Elfoglalt maradsz, és sokkal többet fogsz elérni a napoddal, enyhítve az esetleges bűntudatot.


A döntéseidért való felelősségvállalás és az önmagaddal való őszinteség nagyon fontos része annak, hogy jobb emberré válj. Végtére is, ha nem tudsz őszinte lenni magaddal, nem leszel képes sikeresen előre haladni. Te irányítod azt a személyt, akinek szántak, így vedd át az irányítást a helyzeted felett, és egy lépéssel közelebb kerülsz ahhoz, hogy azzá válj.


A listák készítése segíthet abban, hogy megtaláld a nyugalmat. Ha tudod, hogy mit kell megtenned, az sokat segíthet a stressz levezetésében, mert nem azzal töltöd az idődet, hogy megpróbálod felidézni, mit is akartál aznap csinálni. Segít abban, hogy úgy érezd, van egy terved, és tudod, mire számíthatsz a nap folyamán, ami kevésbé teszi hektikussá az életedet.


Dolgozz csak egy kicsit keményebben csak egy kicsit tovább. Ha csak egy kis plusz erőfeszítést fektetünk bele, gyorsabban és biztosabban elérhetjük a céljainkat. Ha egy célt elértünk, a tábla kitisztul, így nekiláthatunk a következőnek. Gyakran pontosan azt kapjuk vissza az élettől, amit beleteszünk. A kemény munka nagyobb jutalmat jelent.


Tanulmányok kimutatták, hogy egy megvalósítási szándék megtervezése és alkalmazása drasztikusan csökkentheti annak valószínűségét, hogy valaki engedjen a kísértésnek, legyen az étel, egy erkölcstelen dolog vagy akár a vásárlás. A résztvevőket arra kérték, hogy írják le és vizualizálják pontosan, hogyan terelnék el a figyelmüket, amikor szembesülnek az adott kísértéssel. A vizsgálat végén a vizsgálatban résztvevők több mint fele, arról számolt be, hogy képes volt ellenállni a kísértésnek, amikor a megvalósítási szándékát használta útmutatásként.


Ne engedd meg magadnak, hogy neheztelj a jelenlegi életedre azzal, hogy a jövőhöz és mind ahhoz képest osztályozod, amit még nem tudtál elérni. Ehelyett keresd a módját annak, hogyan kösd össze a jövődet a jeleneddel. Határozd meg, hogy a jelenlegi helyzeted mennyire alkalmas kiindulópontként mindazokhoz a konkrét dolgokhoz, amelyeket remélsz, hogy egyszer majd megtapasztalhatsz.


Csak önmagadhoz hasonlítsd a fejlődésedet, ne pedig a körülötted lévőkhöz. A lehető legjobbá próbálsz válni, nem pedig a világ legjobbjává. Ne feledd, soha semmiben sem leszel a legjobb, hiszen mindig lesz valaki, aki csak egy kicsivel jobb. Koncentrálj a saját fejlődésedre!


Az önsegítés valóban célorientált. Azáltal, hogy a végső célt apró részekre vagy darabokra bontják, az emberek képesek kisebb célokat elérni az életükben, és felküzdeni magukat a teljes változásig. Önmagadból milliomossá válni nem egy éjszakai folyamat, de a kulcs a kezdéshez az, hogy elkezdjük. A piramisokhoz hasonlóan minden nagy műhöz erőfeszítésre van szükség, és ebben az esetben a változást legjobb téglánkként elvégezni.

 

this is a subheading

This is a Heading

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Massa sapien faucibus et molestie ac. Nulla facilisi morbi tempus iaculis urna id volutpat. Sit amet justo donec enim diam vulputate ut.

© Copyright szonyegtisztitas